OVER CYCLIS BIKE LEASE

HET BEDRIJF ACHTER DE CAMPAGNE

Cyclis Bike Lease is het bedrijf dat #ikfietsnaarhetwerk vijf jaar geleden in het leven riep. Zoveel mogelijk werknemers naar het werk laten fietsen en hen hier ook nog eens een dosis plezier aan laten beleven, dat is waar de campagne elk jaar om draait.

Sinds 2014 maakt Cyclis het mogelijk om via je werk een fiscaal voordelige fiets te leasen door een gedeelte van je brutobudget in te ruilen. Een omniumverzekering, onderhoud en pechbijstand zijn inbegrepen. Ondertussen rijden er meer dan 30.000 werknemers rond met een Cyclis-leasefiets. Iets voor jouw bedrijf? Je vindt alle info op cyclis.be.

5 JAAR, 5 EDITIES

In 2019 vond de eerste #ikfietsnaarhetwerk plaats. Inmiddels is de vijfde editie al achter de rug en zien we jaarlijks het aantal deelnemers zienderogen stijgen. ‘Ik Fiets Naar Het Werk’ is uitgegroeid tot een nationale sensibiliseringscampagne, goed voor zo’n 20.000 fietsers in 2023. Wie alvast mee uitkijkt naar de zesde editie mag donderdag 25 april 2024 nu al in zijn/haar agenda noteren.

NEEM DE FIETS, VOORGOED

De fiets geraakt meer en meer ingeburgerd als vervoersmiddel voor het woon-werkverkeer, en dat kunnen wij natuurlijk alleen maar aanmoedigen. Met #ikfietsnaarhetwerk proberen we zoveel mogelijk werknemers te overtuigen. Beginners ontdekken het plezier in het fietsen naar het werk. Collega’s die ervaren zijn en vaker naar het werk fietsen worden op deze ene dag ook eens extra in de bloemetjes gezet. 27 april was dus een leuke dag voor iedereen!

FIETSEN VOOR HET GOEDE DOEL

Naast de positieve gevolgen voor je eigen gezondheid en voor het milieu, fietsten we op 27 april ook nog voor een wat anders. Onze twee goede doelen, Habbekrats vzw en Natuurhulpcentrum, mochten samen een bedrag van 22.609 euro in ontvangst nemen en kunnen dus een deel van de door hen geplande activiteiten hiermee financieren. De jongeren van Habbekrats vzw gaan een mooie zomer tegemoet, want zij gaan met hun gedeelte op georganiseerde kampen. Het Natuurhulpcentrum zal het bedrag goed kunnen gebruiken om hun uitbreidingsplannen mee te financiëren, zodat elk gewond dier op de nodige ruimte en verzorging kan rekenen. We willen alle deelnemers bedanken voor hun donaties!